Letölthető cukrász munkaköri leírás

Letöltéshez kattintson ide:

 

Az iratminta tartalma:

Cukrász munkaköri leírás tartalmazza a munkavállaló nevét, a munkavállaló munkakörének megjelölését, a munkakörbe tartozó feladatok részletes meghatározását, a szervezeten belüli megjelölést, az utasítási jogkört, a munkakör betöltésének képzettségi és egyéb feltételeit, stb. Ha kérdése lenne kérem, keresse Online ügyfélszolgálatunkat.

A cukrász munka rövid bemutatása:

Cukrászsüteményeket, fagylaltokat, fagylaltszerű készítményeket kisipari módszerrel állít elő, figyelemmel azok ízbeli változatosságára, esztétikai megjelenítésére, a vásárlási, megrendelési igényekre.

A cukrász feladatai:

  • a) recept alapján a hozzávalók mennyiségének kiszámítása és az alapanyagok (pl. liszt, cukor, tojás, tej, vaj, sajt, kakaó, fűszerek stb.) előkészítése;
  • b) a felhasználandó anyagok tisztítása, darabolása, ízesítése és elkészítése;
  • c) technológiai munkák elvégzése (sütés, főzés, gőzölés, hűtés és fagyasztás);
  • d) az egyes süteményféleségek kézzel vagy formázókkal, kiszúrókkal, késekkel és megfelelő alakú sütőedényekkel történő formálása, alakítása;
  • e) a kész- vagy félkész termékek tárolása vagy tartósítása hűtő- és fagyasztógépekben, illetve hűtőpultokon;
  • f) az egészségügyi és higiéniai előírások betartása, a használt tárgyak és a munkakörnyezet tisztán tartása, a kezelésére bízott munka- (gépek, tűzhelyek, sütők stb.) és fogyóeszközök szakszerű használata, karbantartása.

A cukrász FEOR kódja: 5135